in

Tingkap

Dlm dorm kiteorg ad 6 org pelajar. Dorm sy menghadap padang skolah n hutan. So, time malam2 tu mmg creepy ah. Sy adelah sorang kawan ni, dia mmg boleh rse bnde2 halus n dia mmg kene slalu ganggu dgn bnde2 mcm ni.

Ade 1 mlm tu, dia pergi dekat water cooler utk ambil air panas sbb niat dia nak stay up. Water cooler ni ade kat aras kiteorg. Dorm sy aras 2. So, dia pon pergi lah sorang2 amik air dekat water cooler. Mse tuh pukul 12 lebih tgh mlm. Kat aras dorm sy tuh ade suis lampu kat hujung aras. So, kawan sy ni lepas amik air water cooler dia bukaklah suis lampu dekat aras sy tuh sbb biar cerah sket.

Tengah malam kan dia pon takut nak jalan dalam keadaan gelap. Lepas dia bkk suis lampu, dia terpandang dekat padang. Utk pengetahuan korang, tepi suis lampu tu ade beranda yg boleh nmpk trus padang. Dia pandang je lah kat padang tu.just pandang kosong.
Tapi, tibe2 je dia rse x sdp hati. So, dia pon trus alihkan pandangan n trus jalan balik dorm. Lepas je balik dorm, dia batalkan niat dia dr stay up sbb dia x sdp hati. Trus dia tido. Time tuh sy dah tido sbb sy ni jenis mmg tido awl pon. Mse dia tgh tido, dia mimpi budak kecik mcm baby ah lari kejar dia.

Kawan sy tendang, campak, baling ke baby tuh, baby tuh still bangun n berlari peluk kaki dia. Korang boleh bayang x baby tu mcm cite charlie? Haa lebih kurang gtuh la. Yang x leh blanye, dia mimpi baby tu kejar dia kat kawasan asrama kiteorg. Dekat aras dorm sy. Memang seram ah. Pastu, dia terbgun. Mase tuh mmg peluh habis badan dia. Dia trus kejut sy n minx nak tido sebelah.

Sy tgh mamai time tu xp nmpk la muke dia pucat gile. So, sy dpt rse dia kene ganggu. Sy bagi lah dia tido sebelah. Time kiteorg nak tido balik, terdengar bunyi kat tingkap. Bunyi keriut tingkap bukak tutup.mse tuh buat senyap je la. Xnk tegur. Kang x psl2 kene ap2 plak. Time tu pukul 2 pagi. Sy abaikan bunyi tu pst trus tido.

Esoknye, sy cite kat kwn sy.rupenye dia pon dgr bnde yg sme. Kiteorg check la tingkap mne yg bunyi semalam. Rupenye tingkap tu tingkap yg mghdp kiteorg. Yg peliknye tingkap tu susah gile nk bkk dgn tutup. Xp knp mlm semlm kiteorg dgr tingkap tu mcm senang sgt dia bukak tutup.igktkn angin xp x logik. Setelah beberape lame, baru kiteorg tau.

Mlm kejadian tuh, ada pelajar lelaki nmpk ponti anak dekat kawasan dorm sy. So x mustahil bende tu bertenggek mase tingkap tu brgerak bukak tutup.. Sekiannn

Perkongsian Daripada Unknown.

What do you think?

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Mendaki Gunung

Puteri