in

Simpang Empat Bukit Sekolah

Assalamualaikum kepada yang muslim. Kisah ni bukan aku yang nampak tapi pakcik aku tapi aku ade dengan pakcik waktu tu.

Ok waktu tu kawan pakcik aku datang rumah pakcik aku nie. Die ajak pakcik aku gi rumah bekas cikgu aku. Aku pon ape lagi nak ikut la sebab dah lame tak jumpe cikgu tu. Untuk pengetahuan korang, kitorang pegi lalu simpang empat, bile terus kene naik bukit and jumpe umah cikgu tu. Kalau belok kanan pergi kubur.

Okay mase pergi tu takde pape pon yang berlaku. Kitorang pegi umah cikgu tu and pakcik aku berbincang ah ngan cikgu aku tuh pasal geran tanah. Aku pon lepak jela, lepak punye lepak nak kul 12 dah. kitorang pon balek.

Okay kat sini cite bermula. Aku duduk belakang belah tingkap kiri, pakcik aku duk belakang belah kanan. Kiranye aku menghadap belah kubur tu. Pakcik aku menghadap kebun.

Sampai simpang empat tu belah kanan ade papan tanda simpang empat, pastu ade tiang lampu kt sebelah papan tande tu. Kiranye pakcik aku la yang menghadap papan tu.

Pastu kitorang balik senyap je dalam kete. Sampai rumah tu pakcik aku ade tanye aku “Ko ade pandang tak papan tanda kat sekolah tu” Aku cakap la tak sebab aku pandang belah kiri.

Pastu pakcik aku cakap die nampak orang berlumpur takde kaki sebelah pegang cangkuk kat bawah papan tanda tu. Pastu die cakap lagi yang sebelum ni ade orang mati kaki tercabut tapi kakinye ditanam jauh dari mayat tu.

Perkongsian Daripada Acey.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Aliya (Part 1)

Barang Datuk Aku