in

Pesanan Makanan Dari Rumah Tinggal

Saya lebih mesra dengan panggilan appy yg bekerja di mcdonals muar sebagai rider sekitar tahun 2005 atau 2006 tak berapa ingat sebab dah lama. Ade pengalaman seram yg sy pernah lalui ketika menghantar pesanan makanan di jalan Jonet Muar sekitar zaman tu memang semua rider agak seram lah nak hantar oder dekat kawasan tu di sebabkan gelap tanpa lampu jalan dan dikelilingi hutan. Zaman tu pukul 8.00 pon dah seram lalu situ, apatah lagi sy menghantar oder kire2 jam 11.30 malam. 1 hari ade oder dari taman yg agak lame lah kat situ dengan name jalan yg sy kurang ingat, tapi jalan Cenggal rasenye, no 31 jalan Cenggal. So sy pon hantar smpai kawasan tu kire2 jam 12 la cmtu smpai rumah tu sy heran itu rumah tinggal yg bnyk sekali semak samun semua bernombor 31 jln Cenggal la.

Sy termenung n call customer tpi tak dpt. Seram gak la duk situ. Lama2 sy pon pergi. Dlm perjalanan store call sy n ckp customer dah bising2, lmbt, sy pon ckp sy dah pergi rumah tu kosong. Tpi die org ckp cust cina tu dah bising2 pergi hantar pi. So sy pusing balik n hantar same puas sy cri tetap jumpe rumah tu. Sy pon biase la hati dah start panas. Sy masuk rumah tu. Tgok la berani ke tak berani tapi terpakse sebab keje kan. Sy ketuk2 hallo2 call tak dpt. Sy pon pergi lagi sekali. Separuh jalan customer tu call, sy pon ckp jgn letak telifon. Sy menuju ke taman tu. N kemudian yaallah seram sy tgok rumah yg kosong td takde.

Itu lah rumah cina tu dengan bercahaya takde semak samun semua. Sy termenung lama. Rumah yg sama bai, mmg rumah tu. Ternyate rumah yg mule2 aku pergi rumah sape. Aku balik mcd dalam kul 1 lebeh kot budak2 dah bising sy balik lambat. Sy diam je termenung memikirkan td aku pegi mane. Tak cerita pon kat sape2 sebab aku pelik. Esoknye aku tak puas hati puas aku cari rumah tu waktu pagi kat taman tu, mmg takde uma kosong. Smpai sekarang aku terbayang2 mane aku pegi terus takde jawapan. Sekian.

Perkongsian daripada Appy.

What do you think?

Written by Maya

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Bakar

Di Ekori Makhluk