in

Perempuan Berpakaian Hitam

Hai saya Nurul. Kejadian ini berlaku pada saya berumur 3 tahun sekarang dah 13. Kejadian nimasih segar di fikirang saya.

Saya baru balik daripada melawat kawan ayah yang baru sahaja meninggal dunia. Abang saya sekolah Qdis (entah macam mana nak eja) Saya, adik dan mak balik ke rumah, ayah saya x ikut sebab nak kebumikan kawannya. Bila saya dah sampai di apartment (saya lupa tingkat berapa). Saya naik tangga dan sampai di rumah saya. Mak saya panggil saya masuk, tapi saya enggan sebab saya nampak susuk tubuh wanita berbaju hitam di belakang ibu saya. Ibu saya rasa pelik. Ibu saya kata “kalau x nak masuk ibu tutup pintu” dan ibu saya pegang tombol pintu dan gerakkan pintu. Tetapi pintu pula tertutup sendiri dengan kuatnya. Saya menangis kerana perempuan itu mendekati saya. Saya menangis dengan kuat membuatkan jiran keluar dan tolong pujuk saya dan tolong mak saya yang terperangkap di dalam rumah. Selepas kejadian tu perkara pelik berlaku.
Kaki mak saya banyak lebam tapi bukan kena tumbuk tapi kena gigit benda tu. And malam² saya ngan abng suka tengok cartoon kat Tv(hipTv). Tapi bila abng saya tengah tidur saya nampak ada satu gula gula besar and kotor dekat Tv saya pun ingat yang gula² tu memang daripada cerita tengok balik kaki dia dekat depan meja tv. Saya dah perasan pastu buat pura² tidur. Pagi tu saya cerita kat mak saya tapi mak saya x caye. Pastu ayah saya ada contact ngan sorang ustaz. So bila ustaz tu datang dia suruh ayah saya amik garam and lada hitam taruk dalam mangguk and gaul pastu balik kat dinding. Waktu ayah saya tengah balik garam and lada, bahu ayah saya jadi berat tapi ayah saya teruskan. Lepas dah siap saya masuk dalam rumah nampak banyak warna merah. Saya tanya mak saya tapi mak saya cakap mana ada warna merah. Ustaz tu cakap merah tu sebenarnya darah syaitan yang terkena garam tu.

Sorry kalau x seram.

Perkongsian Daripada Nurul.

What do you think?

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Mata Merah Terapung

Suara Anjing Menyalak