in

Pengalaman Mengendalikan Rumah Hantu

Assalamualaikum…ok aku bukan aku nak cerita Ni bukan pasal pengalaman aku tapi pengalaman kawan aku waktu buka rumah hantu. Pengalaman ni jadi masa dia duduk sebuah asrama dekat Perak. Nak dijadikan cerita setiap empat tahun sekali asrama tu akan buat hari terbuka asrama(Hari macm festival la macam macam aktiviti boleh). Cikgu aku pulak suruh satu aktiviti atau permainan yang menarik until pengujung yang ke asrama kami nanti. So kawan kawan aku yang sama batch nagn Ni cadang nak buat rumah hantu. Si alalagu semuA setuju la, dekat asrama kami Ada satu bilik prep Ni luas sangat siap Ada air-conditioning, kedap bunyi, gelap and pintu masuk depan dengan belakang lagi so sesuai untuk buat rumah hantu.

Waktu hari terbuka asrama tu kami sediakan  8 orang hantu pocong, puntianak , zombi 3 orang, hantu langsuir and orang minyak. Lagi satu dalam rumah hantu tu kitorang letak buaian, pokok pisang, ranting pokok and semak semak fake. Ramai masuk rumah hantu yang kitorang bukak ni. Pada pukul kitorang pun rehat la tetibe kawan kitorang yang jadi penjaga kaunter rumah hantu ni ternampak something macam pontianak la(waktu tu bilik tu gelap….. nama pun rumah hantukan) dekat buaian kitorang letak tu. Buaian tu kami Kat hujung bilik prep tu so nampak macam suram sikit la kawan aku ingat yang tu kawan aku yang jadi pontianak tu so dia pun tegur la ‘kenapa kau Tak rehat Tak penat ker’lepas tu yang pontianak tu diam jer..

Lepas tu kawan tu blah malas nak tanya dah tanya jawab.bila dah habis rehat semua kawan aku masuk rumah hantu tu. Waktu tu kawan aku yang penjaga counter tu terkejut sebab tengok kawan yg berlapan tu jadi sebab apa bila tgk kat buaian tu ada lagi pontianak. Jadi dia Tanya l kawan aku’korang nampak x apa yang aku nampak’ Lepas tu semua kawan aku angguk. Lepas lama tu kitorang dia duduk diam kat situ . Kitorang pun biar  jela. Waktu senja tu baru dia bangun jalan kat belakng pastu keluar and mengilai and seorang kawan kami Kena histeria, apalagi panggil la istaz pastu usta kata sebenarnya nak Mai singgah ja. Ustaz sempat lagi buat lawak dia mungkin dia ingat hang pa ni kawan dia so apa lagi dia jela. Lepas tu kami tak nak dah buat rumah hantu takut benda lain yang datang nanti.

Perkongsian daripada Nazhul.

What do you think?

Written by Maya

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Cluster 8

Ditindih Hantu