in

Pagar

Salam

OK namaku si olee ndadalah apa Cuma mo join2 cerita seram ni ok biasalah Di tempatku sandakan sudah lama cerita-cerita begini terjadi Cuma nda semua tempat tapi ada beberapa mungkin sebab sudah lama tiada khabar cam kerasukan Dan lain2 yang pernah terjadi tau2 la kamu sandakan sedang hadapi banyak jugalah development tapi ni aku dapat share satu cerita saja masa aku tengah stay2 dirumah… 

Masa tu pagi awal betul kira2 jam 8 gitu aku round2 Di luar bilik tidur dari pintu depan Dan stor belakang tu pertama tu aku tengok2 pokok mangga mmm memang banyak buahnya sampailah atas sikit kemudian lama juga aku betenggek Di situ mengambil angin tiba2 ada cam orang minta tolong dengan aku jadi aku ingat jiran tapi ndada nampak pun juga lama juga aku tercari2 jadi kedengaran terang Di pokok tu dia kata “Nak, tolong mak nak” Adapun “daun dah kuning nak” jadi aku cam sedih juga dengar dia cakap sian ba. 

Kedua kali pula time tu malam awal lah gitu jam 7 lebih aku keluar2 Di garaj tengok2 pokok mangga tu dari situ2 seja aku ambil angin lama juga entahlah dalam berapa minit tiba2 aku tenampak kelibat putih dekat pagar depan pokok itulah ceritanya tapi sejak malam tu aku mula tau2 sesuatu sebab dulu yang Kedua ni aku ada tenampak sekali Di kampung sungai kayu tu tapi nda cam Kedua kali ni yang Kedua ni aku pernah bebual sama tu sikit tapi aku tu tabi2 lah hahaha 

Sesuatu begini ni kita mesti tau juga sikit yang kita jangan mudah cerita hal2 begini menurutku sebab kita berserah pada Tuhan seja biasanya hal2 tu berkait rapat dengan agama kita sendiri Islam kan Dan jangan kita takabur hal2 begini sebab nda baik ada lagi yang mungkin lebih tau dariku kali… banyak hehe

Oklah sampai sini dulu cerita kita ya jumpa lagi! 

Perkongsian daripada Mika.

What do you think?

Written by Mika

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pontianak Di Rumah Keningau

Koridor