in

Misteri Pengantin Berpaku

Dia dpt job mengandam sorg pengantin kat sebuah negeri terkenal ngan masakan yg pedas2..so dia gi la sana ngan assistant dia..naik kete dan dgn berpandukan arahan melalui telefon oleh kakak si pengantin, maka sampailah mereka ke destinasi yg dituju. rumah pengantin nun jauh di dlm kg dan terletak kat atas bukit. mengikut citer si pak andam ni, rumah tu cam rumah kg style dulu2 and agak spooky gak la secara luarannya.. but that is just the beginning of the story…The best part (or the worst??) time dia msk bilik pengantin coz nak mengandam kan.dia sorg jer assistant yg lain siapkan meja mkn pengantin etc..bilik tu suram jer ngan tingkap sume ditutup ngan kain..pelik la si pak andam ni. tp dia agak maybe tradisi org kat sini mmg camtu..and time mekap pun pengantin x bole tgk cermin..hmm pelik la kan? tp keje pny psl mamat ni redah je la..pengantin tu plak x ckp byk pun..mostly diam jer.. sekali..jeng2..time dia agkt rambut pengantin coz nk buat sanggul, terkejut tahap gaban si pak andam coz belakang tengkuk pengantin ada paku hokkay!!! paku yg kepala bsr and berkarat plak tu!! keluar segala peluh jantan beb. dia mmg xde nk relax2 dh.cpt jer siapkan pengantin then igt nk blah je. Lepas dh siap sumer tu, akak si pengantin jemput pak andam n konco2nya mkn kenduri. tp si pak andam ni dh pucat semcm bg alasan kene blk cpt..maybe akak pengantin perasan kot yg mamat ni takut something..then dia sendiri explain. katenye, adik dia tu dulu pnh accident teruk. hampir nak mati gak la. then diorg gi berubat. hmm..hampir mati ker or..ishhhhhhhhhh….ape kejadah ada paku kan??!! then, pak andam ni dh bisik ngan assistant dia citer ape yg dia nampak kat pengantin. masing2 pun pucat then diorg mintak izin trus blah. tak mkn pape pun.yg pelikye time diorg nk keluar dari tmpt tu, diorg cm x bole jmp jln keluar. hampir sejam gak la diorg asyik pusing2 kat tmpt yg sama.huhu. pastu ntah mcm mana, berjaya gak jmp high way..baju pengantin yg dia dh pakai, makeup sume dh dihumban oleh pak andam ni. bwk sueh ketanye.. .aku dgr citer ni seriau je coz aku igtkn dlm movie dolu2 je ada kene paku ni.hmmm.

Perkongsian Daripada Unknown.

What do you think?

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kisah Penjual Kuih

Kisah Budak Kecil