in

Meracau

Salam para pembaca kisah misteri.

Aku ada satu cerita dimana aku baru mengalami dalam 3 minggu yg lepas. aku student lg. Pada hari isnin, aku masuk kelas spt biasa dan belajar spt biasa.

Masa aku belajar tu aku perasan la,kwn aku yg sixth sense tu dia nmpk mcm lemah dan lesu sgt. aku buat biasa ja memikirkan dia memang suka buat teruk. Habis kelas sesi pagi,classmate semua pegi makan di kafe. Kwn aku tu lena and letak kepala dia ats meja. ak tak fikir pelik2 pun.. lepas tu,pkul 10.30 tu kami semua nak pergi kelas fizik. Kawan aku( aminah) pergi kejut kwn aku sixth sense tu(sara). Kejut punya kejut,tak ganjak (berganjak) sikit pun. Tak bukak mata sikit pun. Kami geng2 girls dah mula cuak.

Aminah tolak kepala dia kebelakang. Dia mula meracau2 kecik. Kami syak dia kena sampuk la. Sbb sblm ni dia dh prnah kena. Apa lgi. Aku dah mula ketaq (ketar) lutut. First time aku rasa. Kan. Aminah dengan brpa2 lgi kwn girls yg lain keliling dia. Kjut2 dia. Ajaq (ajar) dia mngucap apa smua lah. Aku ni jauhhh ja.. tkot. Sbb tkot bnda tu mai (datang) hinggap kat aku pulak. Tak ka susah. At last. Kejut dia tak bangun. Kwn aku(nana) pergi panggil ckgu kelas n kebtulan msa tu ada ustaz.. aku dah call bapak aku. Tnya nak buat mcm mana. Teriak2 (menangis²) aku ckp kt bapak aku. Yg bapak aku. Pelik la sbb aku tak prnah call nangis2 ni. Cerita apa semua kt ayah . Ayah sruh bca ayat kursi 9 kali waqaf. Aku pun apa lagi. Duduk sebelah dia. Baca senyap2.. aku suruh aminah baca jugak. Tak dan (sempat) nak hbis pun. Tiba sara jerit. Suara jantan bak hanggg.. whuaarrgghh.. terloncat aku. terkejut sgt. Ayaq (air) mata ni tak leh nak kata apa.. mmg tunggu masa nak kluaq (keluar). Lutut aku jadi lembik.

Memang cuak gila doe masa tu. First time dlm hidop aku 19 tahun aku hidop nih. sara meracau2 lgi. Dan ustaz sruh bwk pergi surau la. Nsib surau dekat. Aku tgk aminah,nana,wati ngn fitrah gigih agkat sara tapi tk terangkat sikit pun. Aku pun mmberanikan diri tolong. Aku angkat bahagian kepala. Turun tangga. Jalan pnya jalan pergi surau. Berat dia tu. Mcm 5 org. Bkn sorg. Aminah dgn nana yg sado pun. Mengah weyh angkat sara. Aku yg mcm budak darjah 1 ni apatah lagi.. masa nak smpai surau tu.

Dia asyik menggelempar mcm ayam kena semelih tu. Masuk ja surau terus dia jerit mcm org gila. YA ALLAH. Msa tu aku ni duk mngucap ja. Takot dia mai kalih (toleh) kepala dia kat aku. Renyih (senyum/sengih) kluaq (keluar) taring mampoih (mati) aku. Kami letak dia atas sofa. Ada budak laki kelas aku buat halaqah. Baca yaasiin. Dia apa lagi menggelepar. Panas kot. Kami 5 org ni. Ggih pegang dia. Aku ni cuak sungguhh.. last2 dia hbis jerit tu. Aminah la. Sruh dia mngucap apa smua. Ustaz sruh dia minum ayaq (air) ubat ustaz baca ayat2 quran sikit. Dia oke sikit.

Aku lega. Kami semua lega. Sbb dia tak jadi terok sgt. Tak mcm wktu first² kena. Macam penari tradisional menari tengah2 halaman. Nana dengan aminah teman dia pegi sickbay.. lepas tu kami smbung kelas mcm biasa balik. Burn satu masa fizik.. Aku masa tengah kelas tak habis lagi lutut ketaq2 (ketar/menggigil). Nak jalan pun tk lepaih (lepas). Punya la takot tahap gaban. Org ckp. Tu ja lah kisah aku nak kongsi.

Perkongsian Daripada Unknown.

What do you think?

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Tumpang Gambar

Jelmaan Ayah