Edtler Duncan

Active 8 months, 1 week ago

Asramaku Berhantu

Hai semua, aku adalah pelajar kemahiran yang tinggal di asrama selama 2 Tahun, nak dijadikan cerita Kolej aku ni agak keras sedikit(seram). Selama aku berada di kolej, aku sering terdengar kisah-kisah yang menyeramkandaripada senior. Pada mulanya aku buat tak kisah pun perkara ini dah biasa dengar. Kolej aku ini dia ada 4 blok, 3 blok […] More

submitted by


Kisah Seram Ku Semasa Kecil

Hai,nama aku Alif (bukan nama sebenar). Semasa aku kecil, aku sering mendengar bisikan-bisikan yang membuat aku takut. Suara bisikan itu mengatakan “Hahaha, ibu dan ayah kau akan mati, kesian kau sendirian nanti, hahaha”. Perkataan itu yang selalu ‘dia’ ucapkan, tak kira aku di mana, perkara itu membuat diri aku selalu menangis. Bila difikirkan balik, aku […] More

submitted by


Suara Apakah Tu?

Cerita ini sudah lama, pada usia saya sekitar 10 atau 11 tahun. Pada pukul 5 lebih waktu pagi sebelum subuh, saya ingin menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru saya di rumah. Saya bangun dari tidur lalu pergi ke tandas untuk basuh muka, selepas itu saya kembali ke dalam bilik saya untuk membuat kerja sekolah. […] More

submitted by


Kisah Batu Besar

Hai ,Saya Shel Tanpa membuang masa, saya akan menceritakan pengalaman saya semasa melancong ke suatu tempat yang banyak dikunjungi oleh orang ramai. Sesampainya saya ke tempat destinasi sambil membawa barang-barang saya ke tempat penginapan, saya terus berurusan dengan tuan rumah tentang penginapan supaya saya boleh tinggal dalam masa seminggu. Setelah selesai berurusan dengan tuan rumah tentang […] More

submitted by


Misteri Lathi Challenge Part 1

Assalammualaikum,nama aku Aisyah,kisah ini menceritakan tentang aku dan kawan aku semasa bermain Lathi Challenge. Kisah ini berlaku di bilik asrama aku dimana aku dan kawan aku bernama Ain yang sedang bersiap untuk membuat Lathi Challenge. Malam pun sudah menjelang, sudah tiba masanya untuk Aku dan Ain membuat challenge tersebut. Apabila video yang Aku dan ain […] More

submitted by