in

Mati Berturut-turut

ini kuburan muslim

Kisah tntang makcik kpd ayah saya. Dia tinggal brsama suami, mak mertua, dan ada anak2 ade yang dah kahwin ade yg belum. Satu hari.. Anak makcik meninggal. Dia blum kahwin tapi dah bekerja. Cara dia mninggal.. Dia meninggal dalam tidur. Waktu tu makcik ayah kejut dia bangun utk sarapan tapi lama tak berjawab.

Rupanya bila masuk.. Arwah dah pun pucat sejuk. Kmungkinan heart attack tapi tak pasti sbb tak ada post mortem pon. Balik dari tahlil arwah, mak saya cerita. Beberapa hari sbelum arwah meninggal, arwah ade tegur mak mentua makcik ayah saya dkt dapur. Waktu tu dapur sgt brsepah penuh lantai dgn makanan. Arwah nmpak mak mertua tu (nenek) tgh makan dgn sangat lahap.

Bile ditegur dia marah gila. Dan tak lama kemudian dia (anak makcik ayah) meninggal. Mngkin kebetulan. Kali ni, giliran suami makcik ayah pulak yg trnampak nenek makan dgn lahap dkt dapur pakcik pon tegur juga nenek masa tu. Tak lama lepastu pakcik meninggal. Mmg itu sudah takdir dah smpai masanya ajal diorang sampai.

Tapi ada satu ayat dari nenek tu yg buatkan kami takut sampai skarang waktu anak makcik ayah saya mninggal. Dia kata ” Sorang dah mati. Lepasni kau pulak,” Tapi tataulah dia tuju ayat tu ke siapa. Tapi masa mak cerita betul2 seram sejuk.

Perkongsian daripada Qi Aera.

What do you think?

Written by Maya

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Kisah Bunyi Misteri

Tepi Rumah Berhantu