in

Lembaga Hitam

Penah ak korg rase bulu roma meremang. korg rase an asal eh bulu roma kdg2 meremang. org kate an bulu roma meremang tu kdg2 sbb ade ‘bende’ dkt2 ngan kita.

meh biar aq cite satu bende kat korg.satu hari waktu aq kecik2 aq ni org kate amat active ah dulu2 kalo satu saat tu korg nmpk aq kat sini mungkin lps tu aq dh ade kat tempat lain. so maksodnye aq ni mmg x le nk duduk diam la.satu hari ni aq tgh jalan2 au dekat kampung. kampung aq ni ade cm restoran au kat simpang nk masok rumah nenek aq tu. satu hari tu sedare aq sume lom sampai lagi an . aq pon boring x de keje so kebetulan waktu tu aq nmpk restoran tu tgh bkk an pastu meriah plk tu so aq gi ah. waktu tu adek2 aq sume dh tido dh. mak aq pon tido ngan dorg cume ayah aq je, ayah aq gi lepak ngan pakcik aq kat luar.so aq teroskan balek eh.aq pon pegi ah kat restoran tu sebab terlampau bosan. otw nk gi restoran tu ade satu rumah ,kalo nak gi restoran tu mesti kena lalu rumah tu. tapi rumah tu x la berhantu, malah ade lagi keluarga yg duduk kat situ cuma haritu je yg aq nmpk pelik sikit. waktu aq otw tu aq rse cm asal rase pelik sikit eh arini, aq pon tetibe terpandang kat belah kanan pastu aq nmpk cm ade lembaga ni au , lembaga hitam ni die tgh cm usha kat umah tu. bila aq ternmpk kt bende tu, bende tu pon cm hilang dalam kepekatan malam means yg die cm hilang suddenly. so aq cm wat lek aq pikir dlm pala otak aq ‘lek we mungkin itu bayangan ko je’ pastu aq pon teros ah pegi restoran tu. alhamdulillah ah restoran tu meriah, fuh tenang sikit kepala. aq pon order teh o ais kat mak cik tu. aq tgk ah tv kjap sambil tunggu teh o ais pastu tetibe ade benda sentap aq dr blkg. kawan aq name muhaimin die tanye ‘we rozman(nama sekadar hiasan) ko bile sampai? aq pon jwb ah baru tadi. eh geng x sampai lagi eh. aq ckp blom, tgh tunggu ah ni. die balas ouhh, we aq lepak ngan ko lu ah, aq pon boring gak ni.pastu kitorg borak ah teh o ais pon sampai. pastu dh mcm kul 12 tu aq waktu tu seronok an lepak ngan member lame x jumpe tetibe ayah aq jerit name aq ‘ROZMAN,KO WAT PE TU?’ terkejut aq pandang ayah aq pastu tetibe restoran tu sume x de org, lampu pon padam, tv x terbuka dan kawan aq muhaimim pon x de. ape lagi an aq terkejut berok ah aq. teros gi kat ayah aq masok kete. pastu ayah aq tanye ‘ko wat ape sengsorg kat situ?’ aq kate ah ‘rozman sengsorg ke bah tadi?’ ayah aq jwb ‘iyela abah nmpk ko bkn main tersenyum2 lepak kat situ kdg tergelak pon ade, tapi ayah tgk x de org kat situ, restoran tu pon gelap gelita. aq mmg terkejut gile ah do. ape bende yg aq nmpk tadi an. sejak tu aq mmg trauma ah nk gi restoran tu. muhaimin pon dgr cite die dh gi sekolah teknik.k bai gais. mak suh tido. moga cite aq ni dijadikan pedoman.

Perkongsian Daripada Unknown.

What do you think?

Written by ERRA

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Melati

Cerita Pocong