in

Koridor

Salam

Ni aku Mika nak cerita sikit tentang kisah aku dulu yang pernah berlaku. Time tu mungkin dah lalu mungkin sekitar awal 2000 lagi Dan pekerjaan aku hanya seorang pemuzik jalanan jer ngan kawan2 Dan yelah nak hilangkan bosan kat umah jer. Ceritanyer gini.

Time tu aku Dan kawan2 kat koridor lama yang dah usang mencari baju aku yang aku terlupa ambek sehari lalu Dan mungkin jam 5 lebih dah. Kami biasa kat tempat tu stay2 sakan sebab tempat tu taklah buruk sangat masih okey selalu gak lah kami bebual kat sana sebab tempat tu tak jauh sangat dari roadway jadi sambung balik sal baju tu kami tak jumpa agik sebab dah nak malam curtain kat koridor tu pun dah nampak scary sangat jadi entahlah masa nak keluar dari koridor aku terperanjat kat pintu sebab kat hutan tu aku denga ader bunyi aneh cam kat dewan tu Dan aku semakin takut Dan terus lari pulang.

Sampai kat umah jer aku dok kat luar bilik call kawan aku Dan tunggu dier stay kat umah aku. Dalam jam 7 gituh dier pun datang ketawa2 Dan Tanya aku nape nampak tikus je tadi petang pastu aku cerita lah ngan dier kemudian kawan aku kata dier tak tau pun Dan mula rase takut Dan sejak hal tu lah kami tak agik pegi koridor agik.

Bila seminggu dah berlalu aku masa tu kat umah Dan baru bangun dari tido Dan cam biase aku besiap kat umah kemudian mungkin dalam 1 jam lebih aku dapat call dari kawan tapi tak sangka pulak battery phone aku dah habih lalu aku keluar gi kedai mamak sekejap Dan abes beli jer mamak tu kata “kamu jangan pegi kat koridor sebab denga ader budak Mati aritu” aku Tanya budak mane.

Mamak tu kata tak tau lalu aku pun balik cepat2 kat umah dan ambek phone Dan dalam perjalanan pulang aku heran mengapa ari nampak gelap Dan lain macam jer. Setelah dekat pagar umah aku pun terus ke bilik tapi time buka pintu aku terperanjat gelap sangat Dan kosong padahal baru je jam 8 pagi…

Perkongsian daripada Mika.

What do you think?

Written by Mika

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Pagar

Pangsapuri Tingkat 3 Part 1