in

Kau Nampak Apa Aq Nampak X?

Aslm kepada yg islam. Aq nk kongsi pegalaman aq semasa aq di rumah kawan aq. Oky aq mulakan ye. Aq nie jenis kalau dh lepak rumah kwn aq mmg susah nk balik alang lah rumah kwn aq tu ad ps4 wifi kalau  siapa je kan x nk lepak kat rumah macam tu and mak ayah kwn aq baik hbis smpai kasi tidur kat rumah dia. Dia layan aq pun cm anak. Balik sekolah tu aq bagitau kat mak aq yg aq nk tisur kat rumah kawan aq tu pastu mak aq kasi masa tu aq ngan 5 member adam, hazri, jimo and kuzi aq termasuk kwn aq yg aq nk tidur rumah dia tu.

Kita org buat cm nie 2 tidur yg 2 tu jimo ngan kuzi atas 3 tido bawah tu aq adam ngan hazri aq nie jenis tido sepak ii org alang lah megigau pastu yg 2 kat atas dh tido yg kat bawah nie bosan sbb x tido lagy pastu dia main lah soruk ii dlm pukul 2 pagi biasa lah kata org baru mencabar. Aq dh kata mls dia pakse . So aq terpakse lah join aq jadi lah tukang sorok aq follow lah adam.

aq, Kwn aq yg tukang kira tu pun dh start cari aq pun cakap lah kat adam aq. kau nie aduhmak aq nk tido pun x leh.  Adam tu balas alah kau nie layan lah kitaorg .kitaorg bosan lah. Aq pun jwp lah . Ye lah . Tmpat nie oky je . Hazri tu x jumpa. Adam kata . X kot tmpat nie tmpat oky. Pastu aq nmpk lah hazri aq kata lah kat adam wey kau nampak apa yang aq nampk x?… Adam pun bls aq nmpk tpi ap kat aq nie.

Aq pun pandang lah alangkah aq terkejut hantu rupanya yg aq follow selama nie muka dia yg allah hbis hodoh pastu . Dia bawak aq pegi kat kubur selama nie ya allah mlm tu ad aq nmpk pak cik aq pegi lah kat pak cik tu. Pak cik tu kata lah lain kali kalau nampak jgn tegur pastu aq ckp lah maaf aq pandang atas hmm mende putih lompat tu jatuh kat dpn aq . Aq pun pgg ya allah busuk nye lah.

Pastu adam dtg kat kubur .mesty korg ingat dia hntu x dia cari aq nasib dia ckp kat rumah tu mmg keras . Selama nie aq main sorok ii sorg ii adam tu dh perasan aq kuar rumah . Dia ingat aq pegi ambik angin or main fon kat luar. Ya allah nasib baik x jadi ap kat aq nie . Lain kali kalau ad something ajak main dlmbkul 2 3 pagi tu jgn tegur lain lah kalau kawan kau ajak ml ke pubg x pe lah. Tu je lah dari aq maaf panjang aq cita dari a-z  sorry ye

Perkongsian daripada Aqil Izuddin.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Maya

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Asrama 1

Bunyi Apa Tu?