More stories

  • in

    Asramaku Berhantu

    Hai semua, aku adalah pelajar kemahiran yang tinggal di asrama selama 2 Tahun, nak dijadikan cerita Kolej aku ni agak keras sedikit(seram). Selama aku berada di kolej, aku sering terdengar kisah-kisah yang menyeramkandaripada senior. Pada mulanya aku buat tak kisah pun perkara ini dah biasa dengar. Kolej aku ini dia ada 4 blok, 3 blok […] More

  • in

    Kisah Seram Ku Semasa Kecil

    Hai,nama aku Alif (bukan nama sebenar). Semasa aku kecil, aku sering mendengar bisikan-bisikan yang membuat aku takut. Suara bisikan itu mengatakan “Hahaha, ibu dan ayah kau akan mati, kesian kau sendirian nanti, hahaha”. Perkataan itu yang selalu ‘dia’ ucapkan, tak kira aku di mana, perkara itu membuat diri aku selalu menangis. Bila difikirkan balik, aku […] More

  • in

    Suara Apakah Tu?

    Cerita ini sudah lama, pada usia saya sekitar 10 atau 11 tahun. Pada pukul 5 lebih waktu pagi sebelum subuh, saya ingin menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru saya di rumah. Saya bangun dari tidur lalu pergi ke tandas untuk basuh muka, selepas itu saya kembali ke dalam bilik saya untuk membuat kerja sekolah. […] More

  • in

    Kisah Batu Besar

    Hai ,Saya Shel Tanpa membuang masa, saya akan menceritakan pengalaman saya semasa melancong ke suatu tempat yang banyak dikunjungi oleh orang ramai. Sesampainya saya ke tempat destinasi sambil membawa barang-barang saya ke tempat penginapan, saya terus berurusan dengan tuan rumah tentang penginapan supaya saya boleh tinggal dalam masa seminggu. Setelah selesai berurusan dengan tuan rumah tentang […] More

  • in

    Kisah Seram (Benar)

    Saya sekadar ingin berkongsi pengalaman seram zaman kanak-kanak. Kehidupan zaman kanak-kanak sentiasa dimomokkan oleh pelbagai kisah seram oleh emak dan nenek, sebenarnya untuk mengelakkan kami daripada merayau tak tentu haluan. Pengalaman seram ini berlaku ketika rembang tengah hari pada musim durian. Ketika itu saya berada di darjah dua, sekitar tahun 1995. Saya pulang ke rumah […] More

  • Trending

    in

    Hubungi Makhluk Halus

    Salam,admin…sy ada ceriter hantu nak criter ni and brdasarkan pengalaman sy sndri..harap disiarkan ye…thanx… Saya nak share satu cerita yang dah 20 tahun saya pendamkan. Cerita saya ni pernah disiarkan dalam Majalah Mastika tahun 2009 dan dapat banyak feedback dari pembaca. So, sekarang zaman dah serba canggih with the world infos only on the tip […] More

  • in

    Hantu ?

    Hai. Aku Lia. Aku nak kongsi satu-satunya pengalaman berdepan di mana aku nampak dengan jelasnya, hantu. Cerita ni berlaku dalam 12 tahun lepas. Aku kat matriks time tu. Akak sedara aku nak kawen, bertempat di Felda Chini. Mak dan adik beradik aku semua dah balik Chini awal-awal pagi lagi. Aku pulak tumpang abang aku ngan […] More

  • in

    Tiyanak

    Tahukah kamu Tiyanak atau juga dikenalsebagai tianak, ternyata merupakan sosokvampir dalam mitologi Filipina. Kononmakhluk penghisap darah ini memiliki wujudmenyerupai bayi baru lahir atau anak kecil.Biasanya Tiyanak akan menyamar menjadibayi dan menangis untuk menarik perhatianmanusia. Kemudian disaat seorang manusiamendekatinya, maka dia akan berubah kewujud aslinya dan tidak segan-segan untukmengisap darah orang tersebut. Konontiyanak juga senang menyerang […] More

  • in

    Puntianak

    Kasihan saya mendengar cerita Jali mengenai kematian emaknya semasa melahirkan anak kira-kira 20 tahun dulu. Saya kasihan bukanlah disebabkan emaknya meninggal dunia, kerana perkara meninggal dunia adalah sudah ditentukan Allah. Tetapi saya kesihan kerana jenazah emaknya sebelum dikebumikan telah dicucukkan jarum pada kesemua jari tangan dan kakinya. Mengapa sampai begitu sangat mereka menyeksa mayat? Kononnya […] More

  • in

    Kubur Mati Terbunuh

    Segala pesanan Alang Sitam sudah disimpan baik-baik dalam hatinya. Maskon akan berusaha memenuhi impiannya. Selama ini dia merasa dirinya dipandang rendah oleh masyarakat kampung, kerana kemiskinan dan rupa parasnya hodoh serta berkulit hitam. Setiap kali dia cuba tersenyum semasa bertemu Mahawa anak gadis Pak Buyong, gadis itu cepat-cepat memalingkan muka. Maskon merasa dirinya seolah-olah sampah […] More

  • in

    Bayangan Mahupun Ilusi.

    Assalamualaikum Bila menyebut perkataan malam, bermain-main difikiran kita pelbagai bayangan mahupun ilusi. Kadang-kadang, ilusi itu mengawal pemikiran kita sehingga kita merasakan ada sesuatu yang sedang memerhatikan kita pada waktu malam yang sunyi sebegini. Beberapa tahun yang lalu,aku ditempatkan di sebuah sekolah berasrama penuh di sebuah negeri yang dahulunya kaya dengan biji timah. Aku memang tahu,sekolah […] More

  • in

    Pusat Perangian

    Orang kata, jangan berani sangat, dan jangan takut sangat. Macam tu lah aku. Jadi aku pegang kata-kata tu. Aku tak tahu sama ada cerita ini seram atau tidak, tapi aku tetap nak share dengan korang. Hi, aku Sein . Apa yang aku nak cerita terjadi baru-baru ini. Aku ditugaskan untuk satu task di kawasan peranginan […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend