More stories

  • in

    Asramaku Berhantu

    Hai semua, aku adalah pelajar kemahiran yang tinggal di asrama selama 2 Tahun, nak dijadikan cerita Kolej aku ni agak keras sedikit(seram). Selama aku berada di kolej, aku sering terdengar kisah-kisah yang menyeramkandaripada senior. Pada mulanya aku buat tak kisah pun perkara ini dah biasa dengar. Kolej aku ini dia ada 4 blok, 3 blok […] More

  • in

    Kisah Seram Ku Semasa Kecil

    Hai,nama aku Alif (bukan nama sebenar). Semasa aku kecil, aku sering mendengar bisikan-bisikan yang membuat aku takut. Suara bisikan itu mengatakan “Hahaha, ibu dan ayah kau akan mati, kesian kau sendirian nanti, hahaha”. Perkataan itu yang selalu ‘dia’ ucapkan, tak kira aku di mana, perkara itu membuat diri aku selalu menangis. Bila difikirkan balik, aku […] More

  • in

    Suara Apakah Tu?

    Cerita ini sudah lama, pada usia saya sekitar 10 atau 11 tahun. Pada pukul 5 lebih waktu pagi sebelum subuh, saya ingin menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru saya di rumah. Saya bangun dari tidur lalu pergi ke tandas untuk basuh muka, selepas itu saya kembali ke dalam bilik saya untuk membuat kerja sekolah. […] More

  • in

    Kisah Batu Besar

    Hai ,Saya Shel Tanpa membuang masa, saya akan menceritakan pengalaman saya semasa melancong ke suatu tempat yang banyak dikunjungi oleh orang ramai. Sesampainya saya ke tempat destinasi sambil membawa barang-barang saya ke tempat penginapan, saya terus berurusan dengan tuan rumah tentang penginapan supaya saya boleh tinggal dalam masa seminggu. Setelah selesai berurusan dengan tuan rumah tentang […] More

  • in

    Lift Bomba

    Salam sejahtera Kupi2 Go. Saya Don John (bukan nama sebenar) dari Kuching Sarawak, ingin berkongsi pengalaman yang, bukanlah seram tapi suspen dan misteri sikit. Berkenaan lift bomba di sebuah bangunan bernama ***** (harap dirahsiakan) di Kuching Sarawak ini. Saya bekerja sebagai officeboy untuk sebuah syarikat Kejuruteraan awam. Kadang2 saya akan menghantar dukumen atau drawing ke […] More

  • Trending

    in

    Dusun Durian

    Ada sebuah dusun durian yang dikongsikan oleh beberapa buah rumah panjang, yang dipanggil ‘dusun kongsi’ (merupakan dusun yang dahulunya ditanam oleh datuk nenek moyang dan tidak diketahui pemilik sahih, oleh itu ianya diisytiharkan perkongsian beberapa keluarga yang berasal dari keturunan yang sama). Dusun itu terletak betul-betul di kaki Bukit Begunan. Sejarah Bukit Begunan memang cukup […] More

  • in

    Perempuan Berpakaian Putih

    Hai Bro Ekram. Nama saya Farrel Rousel ataupun Yei Gator, nama samaran saya. Saya berasal dari Serian, Sarawak. Saya ingin berkongsikan kisah seram saya. Kisah ini berlaku ketika aku masih berumur 15 tahun, aku masih di tingkatan tiga. Macam biasalah, ketika itu bulan Jun dan tidak lama lagi aku akan menduduki peperiksaan PT3. Pada malam […] More

  • in

    Rumah Baru

    Assalamualaikum Ekram.Saya Tia bukan nama sebenar, saya ingin cerita tentang kehidupan saya yang tak pernah saya lupa hingga hari nie sedih lah juga bila teringat masa tu 7 bulan yang lalu saya mengandung anak pertama dalam 5 bulan begitu kendungan saya. Saya nie masi mudah baru khawin sahaja bulan 2 tahun 2020. Biasa lah anak […] More

  • in

    Misteri Sebuah Teksi

    Pengalaman seram yang tidak mudah saya lupakan ini berlaku 12 tahun yang lalu dan sukar dipercayai. Tetapi ia adalah suatu kejadian yang benar benar saya alami semasa baru sebulan saya berpindah ke blok 13, Eunos Crescent. Ketika itu kawasan tersebut belum membangun pesat seperti sekarang.Waktu itu selepas maghrib, saya bersama kakak yang memandu kereta dalam […] More

  • in

    1985

    Cerita ini berlaku kalau tak silap aku pada tahun 1985. Ketika itu aku masih menuntut disalah sebuah institusi pengajian tinggi. Aku tinggal diasrama tingkat 4. Waktu itu kebanyakan pelajar balik kampung sebab hujung minggu. Maka tinggallah aku bersama rakan sebilikku. Kami tidak balik sebab sibuk menyiapkan term paper. Jam menunjukkan pukul 2:30 pagi. Aming rakan […] More

  • in

    Kisah Seram Jalan Marak Parak (Kota Marudu – Ranau)

    Kisah yg kami lalui ni pada tahun 2015…kami memulakan perjalanan konvoi bermotor 5 orang sahaja dari Labuan ke tanah besar Sabah..masa tu sempena cuti hari wilayah persekutuan…so cuti la di Labuan..ambil peluang keluar pulau ke tanah besar sabah..Pagi jumaat jam 6 kami sudah menaiki feri kenderaan menuju ke menumbuk,sabah.Sampai saja kami terus meneruskan perjalanan ke […] More

  • in

    Spirit Of The Coin

    Manusia sentiasa ada rasa ingin tahu. Ingin mencuba sesuatu yang baru. Cerita yang mahu aku sampaikan kali ini berkenaan permainan memanggil hantu yang agak terkenal iaitu ‘spirit of the coin’. Cerita ini tak seram tapi baca je la. Kisah ini berlaku ketika kem belajar untuk seluruh tingkatan 5. Kem diadakan selama seminggu ketika cuti pertengahan […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend