More stories

  • Popular

    in

    Puaka Kebun Sawit

    Assalamualaikum. Di sini aku nak ceritakan sebuah kisah seram yang berlaku pada aku tahun lalu (2019). Nama aku Iji (Bukan Nama Sebenar), Aku berumur 19 tahun pada kejadian itu berlaku, dan aku sedang bekerja sebagai tukang bancuh air di sebuah kedai tomyam lebih kurang 2km dari rumah aku. Aku tinggal di rumah flat, tapi aku […] More

  • Trending

    in

    Kursus Bahagian 1

    Pengalaman ini terjadi semasa saya terpilih mengikuti satu kursus intensif selama 10 minggu di salah satu bahagian di Sarawak. Kursus itu melibatkan penyertaan dari semua bahagian dan jurulatihnya diimport dari luar negara. Semua peserta dikehendaki tinggal di hotel itu sepanjang tempoh kursus. Saya ditempatkan di 1 bilik bersama 2 orang peserta. Yang satu bilik bersama […] More

  • in

    Suara Siapa?

    Assalamualaikum team misteri dan semua Saya ingin berkongsi kisah yang berlaku beberapa tahun yang lalu ketika saya bekerja sebagai intern di sebuah jabatan kerajaan. Kisah ini berlaku kepada rakan saya dan juga saya sendiri. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut saya ingin berkongsi sedikit info berkenaan dengan bangunan tempat saya bekerja itu. Bangunan dimana letaknya […] More

  • in

    Selamat Datang Ke Kisah Misteri – Nota Admin

    Hi Semua! Terima kasih kerana memuaturun ataupun mengunjungi Kisah Misteri. Ini adalah sebuah platform yang dalam bentuk Applikasi dan laman web perkongsian kisah seram, misteri, pelik, ganjil dimana kisah kisah yang anda kongsikan akan dipaparkan di sini untuk bacaan semua. Dengan kerjasama erat bersama Kupi Kupi GO, berbeza dengan platform yang lain, objektif utama platform […] More

  • in

    Pantri

    Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca Kisah Misteri. Kali ini aku nak cerita tentang pengalaman yang di alami oleh aku dan rakan kerja yang lain semasa berada di office. Memang sudah menjadi lumrah kalau tempat yang kita tidak duduk lama macam office ne memang ada benda lain yang akan menginap di situ. Macam office […] More

  • in

    Jalan Bukit Fraser

    Aslm kepada yg islam dan selamat sejahtera kepada yg bkn islam . Harinie aq akan cerita kan pasal jalan bukit fraser kpd yg x tahu jalan bukit fraser nie mmg lah keras bnyk cerita pasal jlan nie ad yang nmpk kelibat mende putih lompat . Pontianak . Hantu dlm kereta org yg driver tu dan […] More

  • in

    Bunyi Apa Tu?

    Pada suatu hari, aku tidur di rumah makcik ku(makcik sebelah mama). Pada suatu malam kami satu rumah menonton movie yang kami download yang bertajuk “Ready or Not”. Pada masa tu aku rasa sanggat mengantuk, tapi aku cuba tahan untuk tak rasa mengantuk aku minim cola, makan makanan ringan dan pada masa itu aku dah tak […] More

  • in

    Kau Nampak Apa Aq Nampak X?

    Aslm kepada yg islam. Aq nk kongsi pegalaman aq semasa aq di rumah kawan aq. Oky aq mulakan ye. Aq nie jenis kalau dh lepak rumah kwn aq mmg susah nk balik alang lah rumah kwn aq tu ad ps4 wifi kalau  siapa je kan x nk lepak kat rumah macam tu and mak ayah […] More

  • in

    Asrama 1

    Hi, ni kisah seram aku di asrama. Masa tu aku tingkatan empat. memang menjadi hiburan waktu malam kami berkumpul ditengah bilik dalam 4-5 orang bercerita kisah hantu atau mistik.. Satu persatu cerita yang keluar daripada mulut kami.. Satu persatu juga yang beransur tidur.. Dan lebih kurang pukul 1 pagi tinggal lah aku bertiga dengah Adzril […] More

  • in

    Siapa Yang Azan Tadi?

    Assalamualaikum guys, ni cerita kedua aku, cerita sebelum ni tajuk dia “Siapa kat tangga tadi?” Ok untuk kisah kali ni tak terlalu menyeramkan, kisah ni saja jg berlaku masa aku stay kat asrama sekolah… Hari tu aku rasa lapar sebab masa makan petang tu aku makan sikit je, jadi selepas maghrib aku decide untuk pergi […] More

  • in

    15

    Setiap kita pastinya pernah mengalami peristiwa-peristiwa yang pelik. Aku juga tidak terkecuali. Terima kasih Kupi Kupi Go Seram kerana dengan adanya platform seperti ini dapatlah kita berkongsi pengalaman-pengalaman yg menyeramkan sekaligus dapat berkongsi rasa “takut” yg menghantui dek peristiwa-peristiwa seram yg pernah berlaku pada diri. Peristiwa ini berlaku pada zaman aku masih kanak-kanak. Umur masa […] More

  • in

    Wanita Berjubah Labuh

    Kisah kedua ini terjadi di dalam rumah. Sememangnya setiap kali tidur waktu malam tempat yang aku pilih tidak tetap.(maklum orang bujang ketika itu). Malam itu aku memilih untuk tidur di ruang tamu. Aku suka tidur bergelap. Cuma bertemankan cahaya lampu jalan yg menembusi tingkap kaca. Sekitar jam dua pagi aku terjaga kerana seperti terdengar suatu […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend