More stories

  • Trending

    in

    Asramaku Berhantu

    Hai semua, aku adalah pelajar kemahiran yang tinggal di asrama selama 2 Tahun, nak dijadikan cerita Kolej aku ni agak keras sedikit(seram). Selama aku berada di kolej, aku sering terdengar kisah-kisah yang menyeramkandaripada senior. Pada mulanya aku buat tak kisah pun perkara ini dah biasa dengar. Kolej aku ini dia ada 4 blok, 3 blok […] More

  • in

    Kisah Seram Ku Semasa Kecil

    Hai,nama aku Alif (bukan nama sebenar). Semasa aku kecil, aku sering mendengar bisikan-bisikan yang membuat aku takut. Suara bisikan itu mengatakan “Hahaha, ibu dan ayah kau akan mati, kesian kau sendirian nanti, hahaha”. Perkataan itu yang selalu ‘dia’ ucapkan, tak kira aku di mana, perkara itu membuat diri aku selalu menangis. Bila difikirkan balik, aku […] More

  • in

    Suara Apakah Tu?

    Cerita ini sudah lama, pada usia saya sekitar 10 atau 11 tahun. Pada pukul 5 lebih waktu pagi sebelum subuh, saya ingin menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru saya di rumah. Saya bangun dari tidur lalu pergi ke tandas untuk basuh muka, selepas itu saya kembali ke dalam bilik saya untuk membuat kerja sekolah. […] More

  • in

    Kisah Batu Besar

    Hai ,Saya Shel Tanpa membuang masa, saya akan menceritakan pengalaman saya semasa melancong ke suatu tempat yang banyak dikunjungi oleh orang ramai. Sesampainya saya ke tempat destinasi sambil membawa barang-barang saya ke tempat penginapan, saya terus berurusan dengan tuan rumah tentang penginapan supaya saya boleh tinggal dalam masa seminggu. Setelah selesai berurusan dengan tuan rumah tentang […] More

  • in

    Tiyanak

    Tahukah kamu Tiyanak atau juga dikenalsebagai tianak, ternyata merupakan sosokvampir dalam mitologi Filipina. Kononmakhluk penghisap darah ini memiliki wujudmenyerupai bayi baru lahir atau anak kecil.Biasanya Tiyanak akan menyamar menjadibayi dan menangis untuk menarik perhatianmanusia. Kemudian disaat seorang manusiamendekatinya, maka dia akan berubah kewujud aslinya dan tidak segan-segan untukmengisap darah orang tersebut. Konontiyanak juga senang menyerang […] More

  • in

    Puntianak

    Kasihan saya mendengar cerita Jali mengenai kematian emaknya semasa melahirkan anak kira-kira 20 tahun dulu. Saya kasihan bukanlah disebabkan emaknya meninggal dunia, kerana perkara meninggal dunia adalah sudah ditentukan Allah. Tetapi saya kesihan kerana jenazah emaknya sebelum dikebumikan telah dicucukkan jarum pada kesemua jari tangan dan kakinya. Mengapa sampai begitu sangat mereka menyeksa mayat? Kononnya […] More

  • in

    Kubur Mati Terbunuh

    Segala pesanan Alang Sitam sudah disimpan baik-baik dalam hatinya. Maskon akan berusaha memenuhi impiannya. Selama ini dia merasa dirinya dipandang rendah oleh masyarakat kampung, kerana kemiskinan dan rupa parasnya hodoh serta berkulit hitam. Setiap kali dia cuba tersenyum semasa bertemu Mahawa anak gadis Pak Buyong, gadis itu cepat-cepat memalingkan muka. Maskon merasa dirinya seolah-olah sampah […] More

  • Trending

    in

    Bayangan Mahupun Ilusi.

    Assalamualaikum Bila menyebut perkataan malam, bermain-main difikiran kita pelbagai bayangan mahupun ilusi. Kadang-kadang, ilusi itu mengawal pemikiran kita sehingga kita merasakan ada sesuatu yang sedang memerhatikan kita pada waktu malam yang sunyi sebegini. Beberapa tahun yang lalu,aku ditempatkan di sebuah sekolah berasrama penuh di sebuah negeri yang dahulunya kaya dengan biji timah. Aku memang tahu,sekolah […] More

  • in

    Pusat Perangian

    Orang kata, jangan berani sangat, dan jangan takut sangat. Macam tu lah aku. Jadi aku pegang kata-kata tu. Aku tak tahu sama ada cerita ini seram atau tidak, tapi aku tetap nak share dengan korang. Hi, aku Sein . Apa yang aku nak cerita terjadi baru-baru ini. Aku ditugaskan untuk satu task di kawasan peranginan […] More

  • in

    Tandas di Tingkat Tiga

    Cerita dari seorang bekas pelajar UTP. Nama aku Badrul, aku ingin kongsikan suatu kejadian yang sangat seram dalam hidup aku di sebuah tandas di Universiti Teknologi Perak. Kisah ini berlaku dalam pertengahan semester pertama aku berada di UTP. Pada suatu malam, ada sorang kawan aku bagi cadangan untuk study di library. Lagi pula final exam […] More

  • in

    Hyperaktif

    Aku ingin berkongsi cerita pengalaman seram aku sewaktu kecil dahulu. Ketika itu aku baru berumur 13 tahun. Sememangnya aku seorang yang nakal dan ‘hyperaktif’ tambahan lagi aku botak, memang menyerlahkan lagi kenakalanku.Waktu itu hampir maghrib. Ketika itu yang berada dirumah hanyalah aku, mak dan adik ku. Kami dikehendaki menyiapkan kerja sekolah sebelum sesi persekolahan bermula […] More

  • in

    Padamkan

    Kisah ini mengenai empat remaja perempuan yang berasal dari Kuala Lumpur dan mereka berkawan rapat sejak di bangku sekolah lagi. Nana, Ying, Spicy dan Sis suka berkongsi kisah seram dan mereka pernah mendengar tentang khabar angin mengenai tandas sekolah mereka yang berhantu. Berdasarkan khabar angin itu, terdapat seorang pelajar perempuan yang dilaporkan hilang dan dijumpai […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend