More stories

  • in

    Asramaku Berhantu

    Hai semua, aku adalah pelajar kemahiran yang tinggal di asrama selama 2 Tahun, nak dijadikan cerita Kolej aku ni agak keras sedikit(seram). Selama aku berada di kolej, aku sering terdengar kisah-kisah yang menyeramkandaripada senior. Pada mulanya aku buat tak kisah pun perkara ini dah biasa dengar. Kolej aku ini dia ada 4 blok, 3 blok […] More

  • in

    Kisah Seram Ku Semasa Kecil

    Hai,nama aku Alif (bukan nama sebenar). Semasa aku kecil, aku sering mendengar bisikan-bisikan yang membuat aku takut. Suara bisikan itu mengatakan “Hahaha, ibu dan ayah kau akan mati, kesian kau sendirian nanti, hahaha”. Perkataan itu yang selalu ‘dia’ ucapkan, tak kira aku di mana, perkara itu membuat diri aku selalu menangis. Bila difikirkan balik, aku […] More

  • in

    Suara Apakah Tu?

    Cerita ini sudah lama, pada usia saya sekitar 10 atau 11 tahun. Pada pukul 5 lebih waktu pagi sebelum subuh, saya ingin menyiapkan kerja sekolah yang diberikan oleh guru saya di rumah. Saya bangun dari tidur lalu pergi ke tandas untuk basuh muka, selepas itu saya kembali ke dalam bilik saya untuk membuat kerja sekolah. […] More

  • in

    Kisah Batu Besar

    Hai ,Saya Shel Tanpa membuang masa, saya akan menceritakan pengalaman saya semasa melancong ke suatu tempat yang banyak dikunjungi oleh orang ramai. Sesampainya saya ke tempat destinasi sambil membawa barang-barang saya ke tempat penginapan, saya terus berurusan dengan tuan rumah tentang penginapan supaya saya boleh tinggal dalam masa seminggu. Setelah selesai berurusan dengan tuan rumah tentang […] More

  • in

    Seseorang Tekan Lonceng Tapi Siapa?

    Berlaku waktu PKPB beberapa bulan lalu, aku sedang tidur. Sewaktu aku tidur, aku terbangun pada jam 3 pagi kerana ada orang tekan loceng rumah aku. Aku beranikan diri la untuk turun bile aku bukak pintu tiada sesiapa tekan loceng di rumah aku. Selepas itu, aku call kawan aku tapi kawan aku tak jawap. Aku dah […] More

  • in

    Bayangan Hitam

    Kisah ini berlaku beberapa tahun lepas di rumah kakak aku, seperti biasa bila time offday, boring duduk seorang dekat bilik sewa. So aku akan balik ke rumah kakak aku yang memakan masa selama setengah jam perjalanan ke rumahnya. Kakak ku mempunyai 3 orang anak lelaki. Pada masa tu adik perempuan ku yang bongsu menjaga anak […] More

  • in

    Suara Ikut Menyanyi

    Nama saya Amyra, berasal dari Selangor dan hari ini saya ingin berkongsi sebuah kisah seram yang telah dialami oleh saya sendiri. Mungkin perkara ini tidak begitu seram pada para pendengar, namun bagi saya yang telah mengalaminya tidak mungkin akan melupakannya sampai bila-bila. Kisah ini berlaku kira-kira dua tahun yang lalu. Bagi pengetahuan semua, rumah keluarga […] More

  • in

    Makhluk Berambut Panjang

    Kisah ni berlaku ketika aku berada di tingkatan satu. Ketika itu aku tinggal di asrama. Macam biasa, aku mula letakkan kepala atas bantal ketika jam hampir menunjukkan 12:00 tengah malam. Tapi malam tu aku rasa sedikit gelisah. Entah apa puncanya, tak dapat aku pastikan. Aku cuba pejamkan mata, tapi tak berjaya. Akhirnya, lebih setengah jam […] More

  • in

    Penanggal

    Makcik Semah seperti mana lazim nya tiap-tiap pagi bangun awal dari tidur untuk bersiap-siap untuk pergi kerja menajak di sebuah estet yang jauhnya kira-kira 5 kilometer dari rumah beliau. Pada pagi itu Makcik Semah teragak-agak hendak keluar rumah sebab keadaan di luar rumah gelap lagi, sesekali terdengar bunyi kokokan ayam bersahut-sahutan ,jam dinding pula telah […] More

  • in

    Barang Datuk Aku

    Kisah ini adalah yang diceritakan oleh cousinku dan aku juga terasa. Kisah ini berlaku pada tahun 2019, aku dan seluruh ahli keluarga aku pulang ke kampung di Tambunan. Aku pun tak tahu lah kenapa mahu balik macam tiba-tiba pula. Lepastu keesokan harinya bermulalah kisah ini terjadi, datukku ni ada simpan barang seperti parang yang panjang, […] More

  • in

    Simpang Empat Bukit Sekolah

    Assalamualaikum kepada yang muslim. Kisah ni bukan aku yang nampak tapi pakcik aku tapi aku ade dengan pakcik waktu tu. Ok waktu tu kawan pakcik aku datang rumah pakcik aku nie. Die ajak pakcik aku gi rumah bekas cikgu aku. Aku pon ape lagi nak ikut la sebab dah lame tak jumpe cikgu tu. Untuk […] More

  • in

    Aliya (Part 1)

    Hai Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Everything. Haha, gurau je. So, nama aku Mairaa (bukan nama sebenar). Cerita ni adalah kisah yang benar yang pernah terjadi kat aku sendiri. Family aku pun tak tahu pasal ni. So, jom! Move to the story! So, macam ni, aku ni jenis ade kawan ghaib dari 2011 lagi. Sekarang aku dah […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.
Back to Top

Log In

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend